www.mamboteam.com
De Gay Saunagids van Nederland, Belgie en Duitsland  
Welkom arrow Sauna's Belgie arrow Luik, Sauna 2000
dinsdag, 12 februari 2008
 
 
Luik, Sauna 2000
vrijdag, 27 februari 2004

 

Rondje Sauna


Na het omkleden en een eventueel bezoek aan het toilet begint u het eerste rondje sauna. Neem voordat u de saunacabine ingaat altijd eerst een warme douche. Hiermee toont u onder meer respect voor uw mede saunagangers. Het nat maken van uw haren beschermt het tegen uitdroging in de saunacabine. Drogen:
Droog uzelf na het douchen grondig af. Gebruik bij voorkeur een andere handdoek dan die u gebruikt in de saunacabine. Het afdrogen van de huid bevordert het zweten in de sauna.

Voetenbad:
Voordat u de cabine ingaat, warmt u daarin uw voeten gedurende een paar minuten. Door de voetzoolreflex wordt uw lichaam voorverwarmd en versneld op temperatuur gebracht.

Sauna:
In de saunacabine zijn meestal een aantal banken op verschillende hoogten. Op de onderste bank is het minder heet dan de bovenste. Vindt u zitten prettiger dan liggen, laat dan wel het hele lichaam op dezelfde hoogte, dus trek uw voeten op, op zitvlakhoogte. Duur van de eerste ronde ligt tussen de 8 en 15 minuten.

Verkoeling:
In de cabine heeft u veel warmte opgeslagen. Die warmte moet u door goede afkoeling geleidelijk aan kwijt raken. Begin met het nemen van een hap frisse lucht in de buitenlucht. Dit koelt de longen af.

Afkoeling:
Er zijn verschillende mogelijkheden om uzelf met koud water af te koelen. Manteldouches, stortdouches en de koudwaterslang zijn voorbeelden. Het is even schrikken maar daarna gaat uw huid heerlijk tintelen.

Dompelbad:
Ook het dompelbad is een goed middel om uw lichaam af te koelen. Enkele tellen in het koude water verlaagt geleidelijk de ichaamstemperatuur.

Rusten:
Na de gezonde training heeft uw lichaam wel even rust verdiend. Deze rustperiode is zeker zo belangrijk als het voorgaande. Neem tenminste 15 minuten rust in de daarvoor bestemde ruimte.

Klaar voor de tweede ronde...

 

 
Advertenties

 
Top! Top!