www.mamboteam.com
De Gay Saunagids van Nederland, Belgie en Duitsland  
Welkom arrow Nieuws arrow D66-congres scherpt homo-paragraaf aan
dinsdag, 12 februari 2008
 
 
D66-congres scherpt homo-paragraaf aan
woensdag, 11 oktober 2006
De Nederlandse regering moet expliciet gaan pleiten voor erkenning van in Nederland tussen homo's en lesbiennes gesloten huwelijken en -partnerschappen in alle EU-landen en scholen mogen ‘praktiserend’ homoseksuele docenten niet langer weigeren. Tenminste, als het aan de leden van D66 ligt, die deze punten toevoegden aan het verkiezingsprogramma van de partij.d66

De zogenaamde ‘enkele feit constructie’ uit de Algemene Wet Gelijke Behandeling bepaalt nu dat scholen op religieuze grondslag een homoseksuele docent weliswaar niet mogen weigeren op grond van het enkele feit van haar/zijn homoseksualiteit, maar wel op grond van het feit dat zij/hij bijvoorbeeld ook een partner heeft of wel eens naar een homobar gaat, oftewel: 'praktiserend' homoseksueel is. Tijdens het D66-jubileumcongres sprak een meerderheid zich er voor uit expliciet in het partijprogramma op te nemen dat ook dit laatste niet langer mogelijk zou moeten zijn.

Daarnaast komt in het definitieve verkiezingsprogramma te staan dat de Nederlandse regering met nadruk bij haar EU-collega’s moet gaan pleiten voor de erkenning van in Nederland tussen homo's en lesbiennes gesloten huwelijken en -partnerschappen.

 
Advertenties

 
Top! Top!